Madklubben

Leif og Thorleif har været inde og se den Danske film Madklubben.
Både Leif og Thorleif var ret enige om at de nok ikke var målgruppen for filmen,
Men lyt med her og hør deres dom over filmen.

I den danske komedie Madklubben spiller Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad de tre veninder Marie, Vanja og Berling, der har kendt hinanden lige siden skoletiden.

De tre kvinder er i deres livs efterår og slås med hver deres. Marie bliver forladt af sin mand juleaften, Berling er den evige single, som fornægter alder og lever det søde liv, mens Vanja lever i minderne om sin afdøde mand.

Efter en turbulent tid hjemme i Danmark beslutter de at tage på madkursus til Syditalien.
Rejsen bliver dog ikke helt den tur, de havde regnet med, og de hede sydlandske aftener byder på både flirt, jalousi og sandheder, der pludselig skal på bordet.

23-10-2020 09:02    7:23

Andre episoder i denne podcast

Lille Sommerfugl
Karsten og Thorleif var inde og se filmen Lille Sommerfugl. Begge var godt begejstrede for filmen, og sparede ikke på stjernerne. Den danske film Lille sommerfugl er en drama-komedie skrevet og instrueret Søren Kragh-Jacobsen. Landmanden Ernst og hustruen Louise skal holde guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans. Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familie hemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor overfor den ultimative prøvelse.
04-12-2020 09:24    7:02
Retfærdighedens Ryttere
Thorleif og Carsten var inde og se filmen Retfærdighedens Ryttere. Begge var de ret begejstrede, men Thorleif var også lidt tilbageholdene. Lyt med her hvorfor. Den danske action-komedie Retfærdighedens ryttere er en ny film af Anders Thomas Jensen, manden bag elskede film som Blinkende lygter, De Grønne Slagtere og Adams Æbler. Filmen handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Eller er det nu en ulykke? Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at en større konspiration står bag, og sammen med hans to excentriske venner Lennart og Emmenthaler, mener han at have beviser.
27-11-2020 10:10    7:17
Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal
De to dejlige filmanmeldere Hjalte og Elias var inde og se filmen Julemandens datter 2 sammen med Thorleif, den var et kæmpe hit hos de to unge svende. Lyt med her. Den danske familiefilm Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal er opfølgeren på Julemandens datter Vi følger igen julemandens datter, Lucia, der som den første pige nogensinde har fået lov til at gå på julemandsskole. Sammen med sin bedste ven Oscar og resten af skolen er hun i fuld færd med at planlægge et fint besøg fra selveste kongen. Begivenhederne tager dog en uventet drejning, da kongens magiske krystal bliver stjålet, og alle snart tror, at Oscar er tyven.
20-11-2020 09:15    4:59
Freaky
Leif Garne sagde da vi fandt ud af hvilken film vi skulle se, at han ikke havde set en gyser siden han så Ondskabens Hotel. Lyt med her og find ud af om det var Leif eller Thorleif der var mest begejstret. Stjernerne der blev delt ud lå på ret forskellige niveauer. Gyser-komedien Freaky handler om teenageren Millie, der er lidt af en outsider på sin high school. Det hele ændrer sig dog drastisk på en yderst dramatisk aften. En brutal seriemorder er nemlig på spil i byen. Flere teenagere bliver således fundet myrdet, hvorfor skrækken naturligvis breder sig på skolen. Morderen vælger da også snart at slå til her, da Millie en aften er helt alene. Morderen jagter således den 17-årige pige med en okkult kniv i hånden, der på mystisk vis gør, at han og Millie bytter kroppe. Pludselig vågner hun altså op i morderens store krop - og er nu jaget vildt af politiet.
13-11-2020 09:15    6:57
7 Years of Lukas Graham
Thorleif og Karsten havde ikke helt den samme oplevelse af dokumentaren om bandet Lukas Graham. Det kunne også ses da der skulle deles stjerner ud. Filmen er en dokumentarfilm, der følger bandet Lukas Graham over en periode på 7 år. Der er nok ikke en person i Danmark, der aldrig har hørt om bandet eller nogle af deres hits, så som Drunk in the Morning, Mama Said eller 7 Years. Lukas Graham er i dag nemlig et legitimt verdensfænomen, der med 7 Years blev det første danske band til at opnå en milliard afspilninger på Spotify og YouTube.
06-11-2020 09:15    7:17
Erna i Krig
I dette afsnit har Thorleif og Isabella været i Nordisk Film Biografer i Kolding Storcenter, for at se filmen Erna i krig. Det danske drama Erna i krig er en filmatisering af Erling Jepsens roman af samme navn. Året er 1918. Første Verdenskrig raser i Europa. Men hjemme hos sønderjyden Erna og hendes enfoldige søn, Kalle, er livet simpelt. Indtil den dag, hvor den lokale betjent Meyer banker på døren og hiver 17-årige Kalle i krig for at kæmpe på tyskernes side.
30-10-2020 09:28    7:58
Shorta
Thorleif og Carsten var inde og se det Danske action brag Shorta. Begge var ret imonerede over filmen, der levere præcis det den skal som action film. Den danske action-thriller Shorta følger to politibetjente, der bliver fanget i en boligblok, da et borgeroprør bryder ud. Det sker, da en ung dreng dør i politiets varetægt. De to betjente Jens og Mike må nu forsøge at slippe ud af ghettoen, mens de bliver jagtet vildt - og med på slæb har de den anholdte teenager Amos. Plottet følges i real tid, hvor også interne stridigheder komplicerer tingene yderligere.
16-10-2020 09:15    7:37
Familien Bigfoot
Et godt filmtip til efterårsferien kunne være filmen Familien Bigfoot. Thorleif havde de to unge gutter Hjalte og Elias med i Nordisk Film Biografer i Kolding Storcenter. Lyt med her hvad de syntes om filmen, og uddeler vingummier til filmen i stedet for stjerner. Animationsfilmen Familien Bigfoot er en fortsættelse til familiefilmen Bigfoot Junior fra 2017, der handler om Adam, hvis far er en bigfoot. Nu hvor Bigfoot imidlertid er blevet berømt, vil han gerne bruge sin nye status til at gøre noget godt. Han beslutter derfor at demonstrere imod et firma, som vil bore efter olie i et naturreservat i Alaska.
09-10-2020 09:18    3:56
Far til fire og vikingerne
Det er snart efterårsferie, og det betyder at der er gode film at hygge med ungerne til. Isabella og Thorleif har været inde og se Far til fire og vikingerne. Hør hvad de syntes om den her. Familiefilmen Far til fire og vikingerne er fortsættelsen til Far til fire på toppen og Far til fire i solen. Bodil har fødselsdag. Men alt er alligevel ikke godt i, den ellers sammentømrede familie. Søs er træt af at være reservemor for sine søskende, og skulle stå for alt, der hedder husholdning. Søskende Mia og Ole, kan ikke længere holde ud at dele værelse. Far har ikke overskud til at håndtere Onkel Anders' opførsel. Det efterlader Lille Per, i midten af det hele. For at bryde med familiens disharmoni, tilmelder Onkel Anders derfor familien til et ophold på et familie terapisted. I en vikingelandsby.
02-10-2020 17:12    6:31
Druk
Thorleif og Leif gik i biffen, ikke PÅ druk, men for at SE druk. Begge var godt underholdt, men fik de den samme slutning ud af filmen? Den danske film Druk handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe. Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav. Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.
25-09-2020 09:07    8:51
Antebellum
Carsten og Thorleif havde ikke helt den samme oplevelse af filmen Antebellum. Det viser deres uddeling af stjerner også. Lyt med her, når der bliver reflekteret over filmen Antebellum. Thriller-dramaet Antebellum forgår i et raceopdelt USA i Sydstaterne. Her følger man det ubehagelige liv på en bomuldsplantage - bl.a. slavinden Edens hårde liv. Hun og de andre slaver lever i konstant frygt for de hårdhændede hvide, som styrer hverdagen med hård og hånende hånd. Det betyder både brutal vold og voldtægt.
18-09-2020 09:32    7:09
After We Collided
Sidste år var Thorleif og Isabella inde og se første del i serien om Tessa og Hardin, de var knap så imponerede dengang, lyt med her og hør om oplevelsen var bedre i anden del, After We Collided. After We Collided er fortsættelsen på fanfiction-filmatiseringen After om den uskyldige Tessa og den mystiske Hardin. Efter hændelserne i den første film starter Tessa sit praktikforløb hos et bogforlag som single og selvstændig. Imens lever Hardin en rodløs tilværelse, imens han prøver at komme over tabet af sit livs kærlighed. Josephine Langford og Hero Fiennes Tiffin vender tilbage i de to hovedroller, mens Dylan Sprouse bliver tilføjet til universiet i rollen som Trevor. After We Collided er baseret på anden bog i serien af Anna Todd, som oprindeligt opstod som en fanfiction om det tidligere One Direction-medlem Harry Styles
11-09-2020 10:13    7:46
The New Mutants
Der var delte meninger da Thorleif og Isabella havde set The New Mutants. Gyser-superheltefilmen The New Mutants er en del af det store X-Men-univers. Filmen følger fire unge muntanter, der lige har opdaget deres overmenneskelige evner, og som holdes på en lukket anstalt mod deres vilje. Sammen må de forsøge at flygte fra deres fortids synder og redde dem selv. X-Men-filmserien sluttede egentlig sidste år med Dark Phoenix, men New Mutants, der også bygger på Marvels populære tegneserieforlæg, kræver intet forudgående kendskab til franchisen. Rollelisten er fyldt med unge, talentfulde skuespillere som Maisie Williams kendt fra 'Game of Thrones', Charlie Heaton fra 'Stranger Things' og Anya Taylor-Joy fra bl.a. Split.
04-09-2020 10:16    8:25
Tenet
FØRSTE film efter Corona nedlukning. Vi har en ny anmelder med på holdet, Leif Garne, han var sammen med Carsten og Thorleif inde og blive blæst omkuld til filmen Tenet. Action-thrilleren Tenet er den nyeste storfilm af mesterinstruktøren Christopher Nolan. Vi følger en spion - lad os kalde ham protagonisten - i en livsfarlig kamp imod en ny slags fjende og selve tiden som begreb. Filmen Tenet er som sagt instrueret af vor tids måske største filmskaber, nemlig Christopher Nolan, der tidligere har stået bag bl.a. The Dark Knight, Inception og Interstellar. Instruktøren kalder selv Tenet for "sin mest ambitiøse film hidtil". I hovedrollerne ses John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens andre garvede skuespillere som Kenneth Branagh og Michael Caine også medvirker.
28-08-2020 10:13    5:40
Fremad
Thorleif og Carsten var inde og se Fremad, en hyggelig familie film. Animationsfilmen Fremad handler om to teenage alfe-brødre, der drager ud på et magisk eventyr i selskab med halvdelen af deres far. Ian og Barley bor sammen med deres mor i en forstad, hvor beskidte enhjørninger roder gennem nabolagets skraldespande, og verdens myter og magi for længst er gået i glemmebogen. Fremad er den næste film i rækken af originale fortællinger fra Pixar, som bl.a. også tæller ny-klassikere som Inderst inde, Coco og Op. Chris Pratt og Tom Holland står bag de engelske stemmer til animationsfilmen. De to har begge betydelige roller i Marvels superhelteunivers som hhv. Star-Lord og Spider-Man i film som Guardians of the Galaxy og Spider-Man: Homecoming.
06-03-2020 10:08    5:11
Bombshell - Opgørets time
Lyt her til Isaballa og Thorleif's anmeldelse af Bombshell - Opgørets time. Bombshell - Opgørets time er en amerikansk dramafilm fra 2019, instrueret af Jay Roach. Filmen har Charlize Theron, Margot Robbie, Nicole Kidman og John Lithgow i bærende roller og skildrer den sande beretning om den amerikanske tv-station Fox News i dagene omkring udbredelsen af #MeToo-bølgen.
28-02-2020 07:00    6:10
En helt almindelig familie
Koldings borgmester, Jørn Pedersen er gæsteanmelder på filmen En helt almindelig familie. Den danske feel-good drama En helt almindelig familie handler om en lille forstadsfamilie, hvis liv bliver totalt vendt på hovedet, da faderen vælger at skifte køn. Thomas bliver til Agnete. Men hvad gør det egentlig ved den fodboldglade familie? Især den 11-årige datter Emma har svært ved at acceptere den drastiske ændring. Malou Reymann får sin spillefilmsdebut som instruktør, men har tidligere bl.a. medvirket som skuespiller i Se min kjole. Historien er baseret på instruktørens egen barndom, hvor hendes far skiftede køn - og med den stærke fortælling i bagagen får hun i filmen altså lejlighed til at reflektere over vores syn på kernefamilier og normalitets begrebet.
21-02-2020 10:02    8:29
Spioner på missioner
Thorleif, Hjalte og Elias så spiondrama for alle pengene. Animationsfilmen Spioner på missioner har verdens bedste spion Lance Sterling og hans opfinder-makker Walter på en hæsblæsende mission. Det går dog hverken værre eller bedre end, at den super seje spion ved et uheld forvandles til en due. Spioner på missioner er løst baseret på kortfilmen 'Pigeon: Impossible' og har i originalversionen Will Smith tilbage med sin første animationsfilm i 15 år siden Stor Ståhaj, mens Walters stemme leveres af Tom Holland, man bl.a. kender som Spider-Man i Spider-Man: Homecoming.
14-02-2020 09:59    4:14
Drømmebyggerne
Vinterferien er lige rundt om hjørnet, Thorleif og Carsten anmelder her børnefilmen Drømmebyggerne. Animationsfilmen Drømmebyggerne handler om den 12-årige Minna, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun får en stedsøster i form af pigen Jenny. Minna vil helst have, at tingene er, som de plejer, så hun ønsker sin bonussøster langt væk. En dag opdager Minna, at drømme ikke bare kommer af sig selv, men bliver fabrikeret af såkaldte drømme byggere. Da det på samme tid går op for hende, at hun kan ændre sin stedsøsters personlighed ved at ændre hendes drømme, ser hun muligheden for at slippe af med hende. Kim Hagen Jensen debuterer som instruktør, men har tidligere været med på produktionen af andre danske animationsfilm som Vitello og Den utrolige historie om den kæmpestore pære.
06-02-2020 09:33    6:07
Klovn the Final
Thorleif og Isabella var inde og blive forarget, på den sjove måde. Den danske komedie Klovn the Final (Klovn 3) er den tredje og sidste film i trilogien om Frank Hvam og Casper Christensens pinlige udskejelser, der er baseret på TV2-serien af samme navn. I 2010 udkom den første film, Klovn: The Movie, og blev en biografsucces med over 838.000 solgte billetter. Filmen blev efterfulgt af toeren, Klovn Forever, i 2015. Klovn the Final følger i forgængernes herligt tåkrummende fodspor, og flere af universets kendte karakterer dukker op på ny. I 2020 kan serien fejre sit 15-års jubilæum og Frank og Casper tager afsked med en humoristisk og storslået finale.
30-01-2020 09:27    6:34
Dolittle
Gitte Lindbo, Centerchef i Kolding storcenter, var i biografen med Thorleif. Komedien Dolittle handler om den excentriske dyrlæge Dr. John Dolittle, som efter at have mistet sin kone lever bag de høje vægge i Dolittle Manor med hans eksotiske dyr som selskab. Men da den unge dronning bliver alvorligt syg, tvinges en modvillig Dolittle til at sejle på et episk eventyr til en mytisk ø på jagt efter en kur. Filmen er baseret på den populære børnebogsserie af samme navn, der tidligere blev filmatiseret i 1967 og igen i 1998 med Eddie Murphy i Doctor Dolittle. Dolittle har Robert Downey Jr. i hovedrollen, der også har spillet en anden kulørt, litterær karakter, nemlig Sherlock Holmes i to film af Guy Ritchie. Siden 2008 har Downey Jr. været bedst kendt som Iron Man i Marvels superheltefilm.
24-01-2020 09:22    9:49
Jojo Rabbit
Thorleif og Carsten var i Nordisk Film Biografer i Kolding og se: Komediedramaet Jojo Rabbit er en Anden Verdenskrigs-satire om en ung nazistisk dreng, som kommer igennem krigens barske tider ved at have Hitler som sin usynlige fantasiven. Den fjollede udgave af Hitler hjælper Jojo med at håndtere alle de ubehageligheder, som Hitlerjugend kræver af drengen. Men da Jojo opdager, at hans mor gemmer en ung jødisk pige i deres hjem, ændrer alt sig. Jojo Rabbit er instrueret af Thor: Ragnarok-instruktøren Taika Waititi der både står bag manuskript, instruktion og selv spiller rollen som Adolf Hitler. Han vandt tilmed en Oscar for sit manus. Skuespillerholdet tæller desuden Scarlett Johansson som Jojos viljestærke mor, mens Oscar-vinderen Sam Rockwell igen spiller en bemærkelsesværdig karakter som Hitlerjugend-træner. Filmen modtog den prestigefyldte publikumspris på Toronto Film Festival 2019.
17-01-2020 18:04    5:59
De forbandede år
Thorleif og Isabella startede 2020 ud med filmen De forbandede år. Filmen De forbandede år udspiller sig under den nazistiske besættelsestid i Danmark og giver et indblik i den omdiskuterede samarbejdspolitik under 2. verdenskrig. De forbandede år følger en velhavende dansk familie med fabriksejeren Karl Skov, hans kone og fem børn. Hele deres verdensbillede bliver vendt på hovedet den 9. april 1940 med nazisternes indtog i Danmark. Anders Refn, som både instruerer og har skrevet manuskript, har tidligere været med på produktionen af Lars von Trier-filmene Antichrist og Dancer in the Dark. Refns intention har med filmen at give et mere nuanceret billede af Danmark under 2. verdenskrig, som ikke kun består af romantiserede modstandshelte myter. Fordi hvad ville man egentlig gøre, når det onde bankede på døren?
10-01-2020 17:59    7:57
Frost 2
Det var Hjalte og Elias der sammen med Thorleif rundede 2019 af med en tur i biffen. Familiefilmen Frost 2 er efterfølgeren til Disneys populære Frost fra 2013, hvor søstrene Anna og Elsa reddede kongeriget Arendal fra en evig vinter. Alt er nu fredfyldt i Arendal, indtil Elsa begynder at høre en mystisk stemme langvejs fra. Inden hun ved af det, er hendes kongerige igen i fare, og borgerne må flygte fra byen. Animationsfilmen er baseret på H.C. Andersens klassiske eventyr 'Snedronningen', mens den fortryllede skov er baseret på naturområder i Norge og på Island. Frost 2 byder på endnu flere magiske sange, der igen er skrevet af sangskriverne bag "Lad det ske".
25-12-2019 17:55    3:52
Star Wars: The Rise of Skywalker
Den meget længe ventede afslutning er nået, Thorleif, Kimmie og Carsten var i mørket sammen. Science fiction-filmen Star Wars: The Rise of Skywalker følger efter handlingen i Star Wars: The Last Jedi, hvor den unge kvinde, Rey, modtog Jedi-træning fra selveste Luke Skywalker. Opgørets time er kommet! En stemme fra fortiden sætter spillet i bevægelse, og Rey gør sig klar til den endelige kamp mod Kylo Ren og Den Første Orden. Star Wars: The Rise of Skywalker afslutter handlingen fra ni film men med fokus på de karakterer, vi stiftede bekendtskab med i Star Wars: The Force Awakens. Instruktøren bag den film, J.J. Abrams, er tilbage, ligesom filmen også byder på gensyn med den ikoniske Lando Calrissian spillet af Billy Dee Williams. Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega og Oscar Isaac leder igen rollelisten, som tæller en række overraskelser, der ikke skal afsløres her. Star Wars: The Rise of Skywalker er nomineret til 3 Oscars.
19-12-2019 17:49    7:35
Filmen Knives Out - Var det mord?
Thorleif, Carsten og Kimmie var inde og se om de kunne opklare et mord. Filmen Knives Out - Var det mord? er et moderne mordmysterium, hvor den skyldige skal findes. Da den rige krimiforfatter Harlan Thrombay dør aftenen efter sin 85-års fødselsdag under mystiske omstændigheder, er hele familien mistænkt! Instruktøren bag filmen er Rian Johnson, der i 2017 stod bag den ottende film i Skywalker-sagaen Star Wars: The Last Jedi. Udover James Bond-skuespilleren Craig består den stærke rollebesætning af både erfarne og unge stjerner som fx Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Chris Evens og Ana de Armas. Knives Out er nomineret til Oscaren for bedste originale manuskript.
13-12-2019 17:45    6:00
Jumanji: The Next Level
Den galante Martin var i biografen med Kimmie og Thorleif. Adventurefilmen Jumanji: The Next Level er en efterfølger til kæmpesuccesen Jumanji: Welcome to the Jungle, der var et slags reboot af Robin Williams-filmen fra 1995. De fire venner fra den første film er tilbage, mens det farlige Jumanji-spil atter byder på store udfordringer. For da en af vennerne forsvinder ind i spillets jungle, følger de tre andre efter. Tror de da. Jumanji: The Next Level har igen Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan og Kevin Hart som avatarer i Jumanji-spillet, og derudover er Danny Glover og Danny DeVito med på rollelisten.
06-12-2019 17:41    6:11
F for Får 2 - Fårmageddon
Hjalte, Elias, Kimmie, Carsten og Thorleif var allesammen i biffen og se: Familiefilmen F for får 2: Fårmageddon er fortsættelsen til den anmelderroste F for får. I stopmotion-filmen styrter et rumvæsen med fantastiske kræfter ned i nærheden af Mossy Bottom Farm. F for får 2: Fårmageddon bygger på karakterer fra tv-serien Aardman Animation, der er eksperter i stopmotion. Denne teknik kan også ses i Aardman-producerede film som Flugten fra hønsegården og Walter og Trofast - det store grøntsagskup.
29-11-2019 17:31    6:57
Selvmordsturisten
Det var ikke mange stjerner Selvmordsturisten kunne høste fra Thorleif, Isabella og Kimmie. I filmen Selvmordsturisten får den forsigtige forsikrings agent Max den værst tænkelige dom hos lægen. Han skal dø og vejen dertil bliver ikke rar. Med begge ben midt i en eksistentiel krise træffer Max et drastisk valg, men eftersom han ved alt om forsikrings-sager, må ingen mistænke selvmord. Verdensstjernen Nikolaj Coster-Waldau vender hjem til dansk film efter flere år som en af de bærende kræfter i tv-serien Game of Thrones, mens han får selskab af svenske Tuva Novotny. Instruktøren bag hedder Jonas Alexander Arnby. Han stod også bag den anmelderroste Når dyrene drømmer, der udfordrede varulve-genren i dansk regi.
22-11-2019 17:22    4:52
Le Mans 66
Det blev Carsten og Kimmie der var med Thorleif inde og se ræs. Filmen Le Mans '66 handler om optakten til det episke 24-timers Le Mans-løb i 1966, der i særdeleshed betød en dyst mellem bilfabrikanterne Ford Motors og Ferrari. Da bildesigneren Carroll Shelby bliver hyret af Ford, er det ikke for at skabe endnu et samlebåndskøretøj til den amerikanske befolkning. Ford har nemlig besluttet, at de vil udvikle en racerbil, der kan vinde det prestigefyldte Le Mans-løb i Frankrig. 'Le Mans '66' har Christian Bale og Matt Damon som de to autentiske hovedpersoner, og det er instruktøren bag en anden biografisk film, Walk the Line om country-stjernen Johnny Cash, der står bag dramaet. Filmen er det seneste eksempel på en Hollywood-produktion om motorsport, der også tæller Driven og Rush. Ford-Ferrari-filmen modtog Oscars for Bedste klipning og lydredigering.
15-11-2019 17:17    7:35
Ninna
Isabella, Kimmie og Thorleif var på tible date i biografen, hør hvordan det gik. Komedien Ninna handler om titelkarakteren, der bor sammen med sin søn Dennis i Præstø, hvor hun også arbejder på den lokale grillbar. Da Dennis efter sin 18-års fødselsdag meddeler, at han vil flytte hjemmefra, styrter Ninnas verden sammen. Hun søsætter derfor en plan for at få ham hjem igen. Hovedrollen indtages af den tidligere Bodil-vinder Susanne Juhasz (At klappe med een hånd), der også har stået bag manuskriptet. Instruktøren står tidligere bag den populære TV2-serie Badehotellet samt den danske familiefilm og Klatretøsen og gyseren Cecilie.
07-11-2019 17:13    6:15
Kollision
Carsten, Kimmie og Thorleif var inde og se dramaet Kollision. Kollision er et dansk drama med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil i hovedrollerne. Vi følger Leo, der leder en stor virksomhed, er gift og har to dejlige børn. Hans tilværelse falder dog snart voldsomt fra hinanden, da en tragedie indtræffer. Derefter følger en svær og barsk skilsmissesag, som går ud over alle - især parrets lille datter Liv. Ligesom i Mens vi lever er også denne historie inspireret af virkelige begivenheder. Foruden Lie Kaas og Stenspil ses et drømmehold af skuespillere med Sebastian Jessen, Nicolas Bro, Rasmus Bjerg, Bodil Jørgensen, Henning Jensen og Tommy Kenter på rollelisten.
01-11-2019 16:46    6:06
Maleficent: Mistress of Evil
Denne gang har Thorleif slæbt Ida med i biografen. Filmen Maleficent: Mistress of Evil er fortsættelsen til Maleficent fra 2014, som digter videre på eventyret om Tornerose. Eventyret fortsætter fem år efter den første film, hvor den nu voksne og selvstændige Prinsesse Aurora er blevet dronning af The Moors. Og hun siger ja til at gifte sig med prins Philip. Filmen er instrueret af norske Joachim Rønning, der tidligere har stået bag Kon-Tiki og Pirates of the Caribbean: Salazar's hævn.
18-10-2019 16:43    7:00
Mugge & vejfesten
Hjalte og Elias, de to friske spilopper, var med Thorleif i biografen. Den danske animationsfilm Mugge & vejfesten er den første spillefilm fra satire-duoen Wulffmorgenthaler. Filmen handler om drengen Mugge, hvis lykkelige tilværelse stopper brat, da hans forældre skal skilles. Moderen er nemlig faldet for crossfit-træneren Pierre og efterlader derfor Mugge med hans lamslåede far. Bag filmen står Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der som Wulffmorgenthaler er kendt for deres internet-striber og tv-satire. De er således skaberne bag bl.a. den rapkæftede flodhest Dolph og serien Pandaerne. Mugge og vejfesten byder på mere af duoens velkendte, grove humor, dog fortalt i børnehøjde, så hele familien kan være med.
14-10-2019 16:39    4:17
Valhalla
Hør her hvad Carsten og Thorleif fik ud af filmen Valhalla Den danske eventyrfilm Valhalla er baseret på Peter Madsens tegneserier samt den populære tegnefilm fra 1986 og handler om de nordiske guder. Tordenguden Thor og hans halvbror Loke ankommer til Midgård (menneskenes verden), hvor de tager vikingebørnene Røskva og Tjalfe med hjem som trælle. Valhalla er instruktøren Fenar Ahmads tredje spillefilm efter Ækte vare og Underverden, og det er hans hidtil største og mest ambitiøse projekt. Flere gengangere fra Ahmads tidligere film spiller med, bl.a. Roland Møller som Thor, Jacob Lohmann som Tyr, Ali Sivandi som Skrymer, Dulfi Al-Jabouri som Loke og Stine Fischer Christensen som Frigg.
11-10-2019 16:34    6:24
Jagtsæson
Ida og Thorleif var til popcorn og sodavand, og filmen Jagtsæson. Den danske komedie Jagtsæson handler den nyligt fraskilte singlemor Eva, som tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Publikum kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder gennemlever alt fra veninde-jalousi over fertilitetsbehandling, nye familiekonstellationer og lurende midtvejskriser. Jagtsæson er instrueret af Tilde Harkamp og skrevet af folkene bag de succesfulde Klassefesten-film.
04-10-2019 10:43    6:39
Downton Abbey
Martin og Thorleif havde Thorleif's praktikant Thilde med i biografen. Filmen Downton Abbey er fortsættelsen til den populære tv-serie, som løb over seks sæsoner fra 2010-15. Året er 1927, og Crawley-familien står foran at skulle få besøg af Kong George V og Dronning Mary. Finanserne er ikke, hvad de har været, så der er færre tjenere på Downton-slottet, men facaderne og konventionerne skal jo opretholdes - især under et royalt besøg. Det historiske drama Downton Abbey byder på et gensyn med alle de elskede karakterer fra serien i form af bl.a. Maggie Smith, Michelle Dockery og Hugh Bonneville, men også på nye navne såsom Imelda Staunton. Det er ikke første gang en populær tv-serie omdannes til en storfilm. I 2008 blev således både Sex and the City og den ærkebritiske dramaserie Brideshead Revisited filmatiseret.
27-09-2019 13:27    6:52
Rambo 5: Last Blood
Ida, og ikke mindst Thorleif var vild med filmen Last Blood. Actionfilmen Rambo, Last Blood har den levende legende og muskelmand Sylvester Stallone tilbage i sin ikoniske karakter John Rambo. Denne gang må Vietnam-veteranen i kamp mod et dødsensfarligt mexicansk narkokartel, der har kidnappet en god vens datter. Rambo, Last Blood er det femte - og måske sidste - kapitel om enmandshæren, og filmen lægger sig stilmæssigt mere op ad den første film med sit fokus på karakteren mere end nedpløkningen af bad guys, men der er selvfølgelig også blodig smæk for skillingen, når Rambo tager kampen op mod sine nye fjender.
19-09-2019 13:19    7:11
Good Boys
Carsten og Thorleif fik en sjov oplevelse med filmen Good Boys. Komedien Good Boys handler om tre drenge, der pjækker fra skole for at tage på episke strabadser. Trekløverets rejse byder således bl.a. på både stjålne stoffer og forfølgelse af en flok teenagepiger. Alt sammen mens de må forsøge at nå hjem inden en længe ventet fest. De tre hovedroller i teen-komedien er altså klar til at erobre verden, hvor man særligt kan bemærke den unge Jacob Tremblay, der allerede har haft særdeles seværdige roller. Man kan bl.a. nævne Oscar-vinderen Room, mens man også finder den unge skuespiller i den Oscar-nominerede Wonder. Good Boys læner sig op af bl.a. ungdomskomedien Superbad, der ligeledes har ingredienser som stoffer, fester og teenagere på menuen. Filmen er da heller ikke overraskende produceret af netop folkene bag Superbad.
12-09-2019 11:51    5:31
It del 2
Martin og Thorleif fik kuldegysninger til filmen It del 2 Gyserfilmen It del 2 er efterfølgeren til den populære filmatisering af Stephen Kings roman It. Hvert 27. år vender dræberklovnen Pennywise tilbage for at sprede kaos og fortærre børn i den lille soveby Derry. It Del 2 har altid været planlagt og skal derfor ses som den ene halvdel af et samlet gyser-opus. Instruktøren Andy Muschietti er tilbage i førersædet, og med sig har han taget det originale hold af børneskuespillere - deriblandt Finn Wolfhard fra ’Stranger Things’. Fortsættelsen har også tilføjet et par vaskeægte Hollywood-stjerner i form af Jessica Chastain, Bill Hader og James McAvoy som de voksne "tabere", mens den klamme titelkarakter igen spilles af svenske Bill Skarsgård med et uforudsigeligt vanvid, der adskiller filmudgaven fra 90ernes miniserie
06-09-2019 11:45    5:29
Ser du månen, Daniel
Thorleif og Ida var inde og se Ser du månen, Daniel. Det danske drama Ser du månen, Daniel er filmatiseringen af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Filmen skal instrueres af makkerparret Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen skal spilles af Esben Smed, som senest medvirkede i Lykke-Per. Ser du månen, Daniel var blandt de tre kandidater til at blive indstillet som Danmarks officielle Oscar-bud.
29-08-2019 10:31    6:34
Kæledyrenes hemmelige liv 2
Der var spræl i studiet efter at Thorleif, Elias og Hjalte havde set Kæledyrenes hemmelige liv 2. Animationsfilmen Kæledyrenes hemmelige liv 2 er fortsættelsen til familiefilmen Kæledyrenes hemmelige liv fra 2016. Hunden Max står overfor nogle store ændringer i sit liv, da hans ejer Katie bliver gift og får babyen Liam. Kæledyrenes hemmelige liv 2 afslører igen, hvad vores firbenede venner laver, når vi ikke er hjemme, og denne gang er der både ulve, tigere og masser af katte på spil. Den første film blev en stor succes i biografen og solgte 323.000 billetter herhjemme.
01-07-2019 11:44    4:18
Yesterday
Thorleif og Isabella var begge glade efter en tur i biffen for at se filmen Yesterday. Musik filmen Yesterday handler om en ukendt musiker Jack Malik, som opdager, at han er den eneste i verden, der kan huske The Beatles og deres musik. Den romantiske komedie Yesterday er skrevet af Richard Curtis, der tidligere har stået bag nogle af filmhistoriens bedste romantiske komedier som Fire Bryllupper og en begravelse, Notting Hill, Bridget Jones' Diary og Love Actually. Instruktøren Danny Boyle er mest kendt for filmene Trainspotting og Slumdog Millionaire, mens Lily James sidste år sprang ud som ABBA-sangerinde i Mamma Mia! Here We Go Again!
28-06-2019 11:38    4:12
A Dog's Journey
Carsten og Thorleif var inde og se den tårrevædende film A Dog's Journey- Familiefilmen A Dog's Journey er baseret på W. Bruce Camerons bog af samme navn og er en efterfølger til den populære A Dog's Purpose. Bag hunden Baileys stemme står igen Josh Gad, som tidligere bl.a. har lagt stemme til Olaf i Frost og Chuck i Angry Birds.
21-06-2019 11:27    5:55
De frivillige
Thorleif og specielt Ida var positivt overraskede over De frivillige. Filmen De frivillige er et dansk komedie-drama med Anders Matthesen og Jacob Lohmann. Finansmanden og jetsetteren Markus Føns varetægtsfængsles for økonomisk svindel, men efter et brutalt overfald vælger han at gå i frivillig isolation sammen med de svageste indsatte. De frivillige er instrueret af Frederikke Aspöck (Rosita), og er et sorthumoristisk drama om magt, skyld og sammenhold i et fængsel, hvor det at holde takten kan gøre en forskel. Matthesen spiller korlederen Niels over for Lohmanns udspekulerede finanssvindler, mens Søren Malling, Anders Brink Madsen og Christopher Læssø også er på rollelisten
14-06-2019 11:22    7:07
X-Men: Dark Phoenix
Igen var der superhelte på det storre lærrede. Thorleif og Martin så X-Men. Superheltefilmen X-Men: Dark Phoenix bliver det kulminerende kapitel i filmserien, der startede med X-Men fra 2000. Filmen er baseret på tegneserien The Dark Phoenix Saga af John Byrne og Chris Claremont, der er en af de mest kendte i hele X-Men-universet, og som dannede grobund for handlingen i den udskældte X-Men: The Last Stand. Game of Thrones-stjernen Sophie Turner har overtaget rollen som Jean Grey fra Famke Janssen, der bl.a. spillede karakteren i de tre første X-Men-film. Flere store stjerner fra de tidligere film vender tilbage bl.a. Jennifer Lawrence, Michael Fassbender og James McAvoy, mens Jessica Chastain denne gang spiller hovedskurken. X-Men: Dark Phoenix instrueres af forfatteren og produceren bag flere af de foregående film i X-Men universet.
06-06-2019 12:19    6:32
Mysteriet om Hr. Link
Hjalte og Elias var med Thorleif i biffen og det kom der følgende underholdene anmeldelse ud af. Stop-motionfilmen Mysteriet om Hr. Link følger en engelsk opdagelsesrejsende, Sir Lionel Frost, der møder en afskyelig snemand og må nu eskortere ham til sine Yeti-artsfæller i Himalaya. Mysteriet om Hr. Link er skrevet og instrueret af manden bag den overnaturlige animationsfilm ParaNorman samt arbejdet på både Coraline, Corpse Bride og Kubo - Den modige samurai.
03-06-2019 12:11    5:14
Aladdin
Sammen med Carsten var Thorleif inde og se den nye udgave af Aladdin. Familiefilmen Aladdin er en ny og sprudlende filmatisering af Disneys animerede klassiker fra 1992. Prinsessen Jasmin bliver holdt indenfor paladsets mure, da hendes far sultanen ønsker at beskytte hende. Men Jasmin føler sig fanget og tager ud i Agrabahs gader forklædt som en almindelig borger, hvor hun møder gadedrengen Aladdin. Sherlock Holmes-instruktøren Guy Ritchie står bag roret og har tilføjet endnu mere action til den allerede spektakulære historie, mens Will Smith har overtaget rollen som Genie fra Robin Williams. Aladdin er den nyeste i rækken af Disney-genindspilninger, der også tæller titler som Dumbo og Skønheden og udyret.
24-05-2019 12:07    4:27
Villy og monsterplaneten
Hvad syntes Martin og Thorleif om Villy og monsterplaneten? Animationsfilmen Villy og monsterplaneten handler om den 10-årige dreng Villy, som bliver separeret fra sine forældre, efter deres rumskib bryder sammen. Villy og monsterplaneten er en film for hele familien, der foregår langt ude i verdensrummet med farverige væsner og fantastiske steder at udforske. Den er produceret i Frankrig ligesom andre animationsfilm som Junglebanden og Ballerina. Lyt med her.
16-05-2019 12:02    5:46
Long Shot
Isabella og Thorleif fik sig et billigt grin i Nordisk film biografen i Kolding. Komedien Long Shot følger den arbejdsløse journalist Fred Flarsky, der overraskende bliver valgt til at skrive taler for den amerikanske udenrigsminister Charlotte Field, som tilfældigvis er hans gamle babysitter. De to hovedroller spilles af henholdvis Charlize Theron og Seth Rogen, mens at Andy Serkis, Alexander Skarsgård og O'Shea Jackson spiller bærende roller. Filmen er instrueret af Jonathan Levine, som tidligere har arbejdet sammen med Rogen i 50/50 og The Night Before. Long Shot er blevet kaldt en omvendt Pretty Woman, men kan også sammenlignes med tidligere Rogen-film som Knocked Up og Superbad.
02-05-2019 12:49    5:19
Avengers - Endgame
Sammen med Carsten var Thorleif i biffen og se den længe ventede afslutning på Avengers. Superheltefilmen Avengers, Endgame er det fjerde og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America. Avengers, Endgame er kulminationen på nu 22 film i Marvels filmiske univers, der startede med Iron Man i 2008, og har budt på talrige succeser som Guardians of the Galaxy og Black Panther. Filmens imponerende rollebesætning tæller adskillige skuespillere fra de tidligere film, men mest prominente er selvfølgelig Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth og Mark Ruffalo i deres ikoniske roller.
26-04-2019 12:39    6:44
Den eventyrlige park
Thorleif og de to unge gæve gutter, Hjalte og Elias var inde og se en god børne/familie film. Animationfilmen Den eventyrlige park fortæller historien om pigen June og hendes mor, der med deres kreativitet skaber en fantasiverden i form af en forlystelsespark. Den eventyrlige park er en familiefilm for de mindste, og den er produceret af Nickelodeon, som senere på året er aktuel med Dora & den gyldne by om Dora Udforskeren.
22-04-2019 12:32    4:27
The Curse of La Llorona
Ida og Thorleif var i mørket for at blive skræmt. Gyserfilmen 'The Curse of La Llorona' tager udgangspunkt i en gammelt mexicansk myte om det uhyggelige genfærd La Llorona, der i flere generationer har skabt frygt blandt både forældre og børn. Filmen er instrueret af manden bag den kommende The Conjuring 3, og er produceret af horrormesteren James Wan, der tidligere har lavet Insidious og Nattens dæmoner.
17-04-2019 12:27    5:40
After
Isabella og Thorleif var inde og se filmen After. After er en amerikansk romantisk dramafilm i 2019 instrueret af Jenny Gage, baseret på 2014-tallet nye fiktion til voksne med samme navn af Anna Todd. Anna Todd lancerede først sin bog på Wattpad gratis og tilegnede sig flere millioner læsere.
11-04-2019 12:21    5:32
Shazam
Martin og Thorleif var i biffen og se Shazam. Shazam! er en amerikansk superheltefilm fra 2019, instrueret af David F. Sandberg, og med Zachary Levi i hovedrollen. Filmen er baseret på DC Comics figuren med samme navn.
04-04-2019 12:18    4:43
Dronningen
Carsten og Thorleif var i mørket og se filmen Dronningen. Dronningen er en dansk film fra 2019 instrueret af May el-Toukhy, der skrev manuskriptet sammen med Maren Louise Käehne. I titelrollen ses Trine Dyrholm, som spiller sammen med Gustav Lindh. Filmen havde Danmarkspremiere den 28. marts 2019, til usædvanligt favorable danske anmeldelser
28-03-2019 12:14    7:18
Us
Thorleif og Isabella var i biffen til en god omgang Horror film. Us er en amerikansk horror film fra 2019 skrevet og instrueret af Jordan Peele med hovedrollen i Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss og Tim Heidecker. Filmen følger Adelaide Wilson og hendes familie, der er angrebet af en gruppe truende doppelgængere.
22-03-2019 12:11    6:04
Captain Marvel
Martin og Thorleif var inde og se den nye Marvel film Captain Marvel- Captain Marvel er en amerikansk superheltefilm, som havde premiere i 2019. Filmen er baseret på den fiktive Marvel Comics-karakter Carol Danvers / Captain Marvel. Den produceres af Marvel Studios og distribueres af Walt Disney Studios Motion Pictures. Det er den 21. film i Marvel Cinematic Universe.
07-03-2019 12:06    6:41