Lille Fredag

"Lille Fredag” er et nyt podcast-segment på radio Viva, hvor den lokale Poet Simon Maegaard, inviterer fremstående Koldingfolk ind til et godt glas bobler og en meningsfuld samtale på en af byens mange gode etablissementer. Vi vil danse om det der rører sig i vores by med blik for fortiden, foden i nutiden og med en nysgerrig næse snuse forsigtigt til fremtiden.

Episoder

Stig Rossen
Entertainer, sanger & skuespiller, Disney-stemme, forfatter & foredragsholder samt selvfølgelig gammel Koldingdreng Stig Rossen frekventerer Lille Fredag Podcast i denne uge. Hele Danmarks charmetrold - elsket for sine julekoncerter og tro version af Flemming Bamse Jørgensen, springer i denne særudgave af Lille Fredag Podcast ud i en endnu uset version af Kim Larsen midt i samtalen på Den Blå Bistro i hjertet af Kolding, hvor den i dag internationale sanger voksede op. Stig Rossen, der har optrådt med musik på amerikansk TV (som den eneste udover Victor Borge herhjemme), startede karrieren hos Kolding Festspil i halvfjerdserne. I interviewet åbner en moden Rossen op for sin søgende side, og giver bl.a. tips til, hvordan vi som individer kan takle en globaliseret verden, som er svær at overskue. "De største muligheder findes i de små vigtige møder – måske?" - det og meget mere kan du opleve i syvende episode af Lille Fredag på Radio Viva.
15-10-2020 14:00    1:14:38
Maja Juhlin
Skuespiller og ærkekøbenhavner Maja Juhlin er ugens gæst i Lille Fredag Podcast. Vi smager på husets fisk og får et godt glas hvidvin (eller to) på Den Blå. Det er ved at være efterår, så vi er trukket i en sweater og placeret os under varmelamperne i Slotsgade. Maja Juhlin fortæller om karrieren som skuespiller, hvor det bestemt ikke er pengene, som driver værket: "Man må indstille sig på, at livet som kunstner er en tilstand og livsstil." - Lyt med når vi indefryser nuet og hører om en stille voksende kærlighed til provinsen fra en kvinde, der udlever drømmen ved siden af familielivet. En tilværelse med den eneste sikkerhed, at man som kunstner bliver arbejdsløs igen på et tidspunkt...
08-10-2020 16:00    1:08:29
Niki Zimling
Niki Zimling, tidligere landsholdsspiller og international fodboldstjerne, slår i femte episode af Lille Fredag folderne forbi Den Blå i Slotsgade til en særudgave af Podcasten, som kommer HELT tæt på. Da Niki var 2 år gammel spillede han bold med sine forældres 2 chefer hunde – og med bedstefarens citat om ”aldrig at give op” voksede den unge boldspiller op på Amager, hvor han tidligt besluttede at livet skulle tilbringes med græs under sålerne. I episode 5 af Lille Fredag løfter Zimling sløret for en række af de følelser, han har båret rundt på siden han tog springet fra manden på banen til manden bag facaden i Kolding IF Fodbold. Det bliver med andre ord en intim og intens time
01-10-2020 16:00    1:02:17
Tom Andkjær - hele Danmarks bredskuldrede n****
Tom Andkjær - hele Danmarks bredskuldrede n**** - gæster Lille Fredag i denne 4. episode af Podcasten, til en snak om at åbne restaurant i en Corona tid, hvor blodrøde tal på bundlinjen er realiteten for millioner af iværksættere verden over. Hos Onkel Toms kan du indtage et drengerøvsbræt med vennerne, slænge dig i sofaen og se bold eller bare få en sludder, helt nede på jorden MED Onkel Tom - renæssancemennesket, som elsker Kolding, selvom han har haft hele verden som adresse i perioder af sit liv. Vi vil komme ind på, hvordan man bevarer begge ben på jorden, når man for eksempel står i Los Angeles og millionerne tikker ind på kontoen, hvad det vil sige at have livslange venskaber som søjle i tilværelsen og elske opgaven som tenagefar med max-hygge faktor hver anden weekend. Tom Andkjær er ikke bange for at sige sin mening og bølgerne vil da også gå højt i denne 4. episode, som vi vanen tro sender direkte fra Slotsgade ved Den Blå bistro i hjertet af Kolding. Velkommen til Lille Fredag, her på Radio Viva.
24-09-2020 15:34    57:05
Sophie Lauring
Sophie Lauring overtog i sommeren 2017 posten som Mungopark Koldings direktør efter Lasse Bo Handberg. Det var vigtigt for Sophie, at lære Kolding at kende fra starten, så hun installerede sig selv i et hus og frekventerede ugentlig en af byens restaurationer. Den Blå blev et sted, hvor hun kom til at føle sig hjemme. I tredje episode af Lille Fredag Podcast møder vi Sophie Lauring til en snak om Kolding Egnsteater, hvor man efter et politisk stormvejr har udvidet paletten af forestillinger til et mere folkeligt niveau. Vi lærer, at missionen handler om "at røre så mange mennesker, som man kan".
17-09-2020 16:00    58:18
Charlotte Pipenbring
Charlotte Pipenbring tog en chance, som de færreste troede på tilbage i 2016. Nu er spottet på hjørnet af Munkegade overfor den gamle Klostergård blevet hele Koldings kaffebar, ja, der er endda opstået det lokale fænomen: "Tobbers-effekten". I denne 2. episode af Lille Fredag Podcast spørger vi Charlotte hvordan man skærer en succes som Tobbers kaffebar og hvad det vil sige, at nære ægte kærlighed til sin by. Et forhold, som er blevet styrket i godt og ondt indtil idag.
10-09-2020 15:30    56:09
Villy Søvndal
Villy Søvndal, tidligere udenrigsminister og frontmand i bandet "Socialistisk Folkemusik", da de var størst på den politiske scene i DK. Villy fandt inspiration til sin politiske karriere som ung backpacker og er kendt for refrænet "The Ice is melting at the poles" med den klare reference til hans tidlige bevægelser i Østeuropa, nærmere bestemt Polen. Nu er han hjemfalden til verdens navle, Kolding - hans hjemstavn, hvor han pønser på at blive hele byens bandleder efter Jørn P. Villy spiller en sprød spade, men han er mest kendt for sine ord, dem smager vi på i dette afsnit sendt fra Koldings hjerte ved den Blå Bistro i Slotsgade, Kolding.
03-09-2020 16:00    50:01